10 aplikací pro správu osobních financí které byste měli znát!

zdroj: Under30CEO

Odkaz na originální článek: 10 Personal Finance Apps You Should Know About

autor původního článku: ms Fishbein

překlad: iTechHub

 

Podle CNN health průměrný člověk za den zkontroluje svůj telefon asi čtyřiatřicetkrát.   Jako člověk který se zajímá o podnikání se domnívám, že většina z nás často vezme do ruky telefon 34krát klidně během dvou hodin. Proměňte svůj chytrý telefon v nástroj pro úspěch s těmito deseti aplikacemi pro osobní finance.

„deštníkový“ finanční management

Tyto aplikace vám umožňují zobrazit vše na jedné centrální obrazovce, díky které můžete snadno spravovat rozpočty, dluhy a výdaje napříč různými účty.

Mint.com – zdarma (Android a iOS)

Mint.com je internetová služba, která vám umožňuje bezpečně spravovat všechny vaše finanční starosti z jednoho místa. Prvně je třeba založit si účet na mint.com a propojit své účty s jejich systémem.  Můžete přidávat položky jako například stravování v restauracích a nastavovat „cíle“ (jako například ušetřit 15000 na nový telefon). S  touto aplikací můžete své finance sledovat „za pochodu“ (upravovat rozpočet je množné přes internetové stránky, aplikace je pouze pro zobrazování informací). Mint.com se může pochlubit 6 miliony uživatelů a jejich aplikace navíc získala skvělé ohodnocení od recenzentů PC Magazine a Lifehackeru. Stránka navíc propaguje rozmanité bezpečnostní a šifrovací nástroje začleněné do své služby.

Více informací o Mint.com zde.

Pageonce – zdarma; rozšířená verze za 4.99USD/měsíc (Android a iOS)

Hlavní konkurent Mint.com vám také umožňuje prohlížet stavy a pohyby na vašich různých účtech pomocí zabezpečené „deštníkové“ aplikace. Získáte přístup k výpisům z účtů, budete moci sledovat svá portfolia investic a navíc mít přehled o častých věrnostních akcích a odměnách pro uživatele aplikace. Pageonce vám nabídne pěkné, intuitivní rozhraní s podobnými funkcemi jako Mint. Pokud se rozhodnete zaplatit 4.99USD každý měsíc, placená verze vám nabídne navíc možnost platit své účty stisknutím tlačítka na telefonu. Tato možnost je přístupná jen platícím zákazníkům Pageonce.

(Poznámka – Pageonce nedávno oznámili, že plánují změnit systém placení za rozšířenou službu (Pageonce Gold) z 4.99USD měsíčně na drobné platby za jednotlivé transakce – tato změna by měla usnadnit novým uživatelům vyzkoušení Pageonce Gold, ale současní uživatelé, kteří nebudou chtít změnit systém placení, mohou zůstat u původní verze.)

Více informací o Pageonce zde.

EasyMoney – 9.95USD (Android)

Fanoušci grafů a tabulek budou jistě nadšeni z této aplikace, která je bohužel pouze pro Androida. EasyMoney vytváří interaktivní grafy vývoje rozpočtu a jeho spravování v průběhu týdnů, měsíců a let. Můžete sledovat více účtů v různých měnách a dumat nad utrácením „za pochodu“ za pomoci různých grafických zobrazení. Aplikace vám navíc nabízí specifické heslo pro uzamčení aplikace, takže jen vy budete mít přístup ke svým datum.

Více informací o EasyMoney zde.

 

Jednodušší nástroje pro správu financí

Tyto jednodušší nástroje se specializují na rychlé kontroly a úpravy týdenních a měsíčních rozpočtů.

My Weekly Budget (MWB) – 0.99USD (iOS)

MWB je relativně nová aplikace, která je bohužel pouze pro iPhonisty. Je velice intuitivní (zabere vám jen chvilku, než se v aplikaci začnete orientovat způsobem „like a BOSS“) a je velmi jednoduché v ní aktualizovat data. Zadáváte nákupy s popisky a aplikace zaznamenává, kolik ještě jste sami sobě dříve dovolili tento týden utratit, stejně jako kolik vydáváte za různé druhy nákupů (jídlo, benzín, telefon,..)

Více informací o My Weekly Budget zde.

iWallet – 4.99USD (iOS)

Opět pouze pro iPhone, iWallet elegantním způsobem zařazuje a analyzuje vaše denní výdaje.  Aplikace vás upozorní, když se přiblížíte svému nastavenému limitu, kterého se chcete držet a rozhraní je opravdu snadné na ovládání. Dále můžete analyzovat výdaje podle obchodníka u kterého utrácíte, druhu statků a služeb který nakupujete a způsobu plateb. iWallet je pěkná a funkční rozpočtová aplikace malého formátu.

Více informací o aplikaci iWallet naleznete zde.

Budgetizer – zdarma (Android)

Další aplikace, která je bohužel jen pro jeden operační systém. Je snadná na ovládání a dává vám možnost mít neustále pod kontrolou svůj rozpočet.  Nastavte si widget pro výchozí obrazovku svého telefonu a aktualizujte své výdaje přímo odtud. Nemusíte vyplňovat nic složitého, Budgetizer jen sleduje, jak utrácíte – neanalyzuje žádný vývoj ve vašich výdajích. Aplikace je ideální pro mladé lidi a studenty, kteří se snaží dosáhnout finanční nezávislosti na svých rodičích.

Více informací o Budgetiteru naleznete zde.

Droid Wallet – zdarma (Android)

Podobná jako iWallet, umožňuje také sledovat menší výdaje. Rozhraní je dobré pro lidi, kteří rádi vidí funkční a dobře sestavené  layouty bez zbytečných pozlátek. Je to dobrá aplikace pro správu krátkodobějších rozpočtů.  Jedinou nevýhodou je nemožnost zadat pravidelné příjmy a výdaje, které se opakují každý měsíc. Musíte to tedy pokaždé zadávat znovu, což není zrovna úspora času.

Pro více informací o Droid Wallet klikněte sem.

Chytřejší aplikace pro správu osobních financí

Red Laser – zdarma (Android a iOS)

Používejte Red Laser při slídění na webu prostřednictvím telefonu a porovnávejte ceny produktů u různých maloobchodníků. Aplikace vám umožňuje vyhledávat za pomoci názvů produktů a čísel čárových kódů, ale zajímavější funkce je „naskenování“ čárového kódu pomocí foťáku na vašem telefonu a následné najití ceny zboží na službách jako je eBay, Amazon a mnohých dalších. Je to prosté, jednoduché na používání a pomůže vám zajistit, abyste neutráceli za věci zbytečně víc, než kolik je nezbytně nutné. Ovšem veliký pozor by si měli dávat nakupovači-fanatici, protože Red Laser vám umožňuje nakoupit zboží přímo z vašeho telefonu, takže pokud uvidíte okouzlující pantofle se zajíčky, může být těžké odolat pokušení a nezmáčknout okamžitě tlačítko „buy“.

Při spuštění služby se objevila kritika, že Red Laser škodí maloobchodníkům. Otázkou je, proč byste měli trpět pro dobro pouhých přeprodávačů služby. S postupem technologií se musí i obchodní techniky upravovat.

Pro informace o Red Laseru klikněte sem.

Paypal Mobile – zdarma (Android i iOS)

Pro lidi, kteří nějak závisí na službě PayPal ať už při osobních, nebo obchodních transakcích může být tato aplikace nedocenitelným pomocníkem. Přímočaré uživatelské rozhraní vám pomůže, aby odchozí a příchozí platby proběhly v čas.

Informace o Paypal Mobile zde.

 

Aplikace poskytované konkrétními bankami

Na závěr stojí za zmínku, že mnohé banky nabízí mobilní aplikace, které vám umožní přístup k vašim účtům. Pokud máte něco mezi jedním a třemi účty,  tyto aplikace budou pravděpodobně praktičtější, než obsáhlé „deštníkové“ aplikace jako Mint.com a EasyMoney.

komentář u “10 aplikací pro správu osobních financí které byste měli znát!

  1. Thank you for another excellent article. The place else may anybody get that kind of info in such an ideal manner of writing? I have a presentation subsequent week, and I am at the look for such information.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>